OVER MIJ

 

 

De essentie van al mijn werkzaamheden blijkt steeds weer dezelfde elementen te bevatten. Expressie, persoonlijke ontwikkeling, verbinding en communicatie.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je plezier beleeft in dat waar je mee bezig bent. Hoe kun je zo veel mogelijk genieten van wie je bent en wat je doet. Hoe kun je leven vanuit je eigen waarden, dromen en verlangens. Hoe kun je blij zijn met jezelf en je leven. Hoe kun je je vervuld voelen door de verbinding met jezelf en de wereld om je heen lief te hebben.

Hoe zorg je er voor dat je niet blijft hangen op de bank, maar steeds weer opnieuw in het speelveld gaat dansen.

Dat is waaraan ik bij wil dragen.

 

 

BLIJ KIND

 

Als meisje vond ik het heerlijk om toneel te spelen, te dansen en te zingen. Je kon me niet blijer maken dan met dit soort activiteiten. Als ik dit aan het doen was kwam er een grote vreugde en creativiteit in me. Ik hield er ook van om dagboek te schrijven of opnames te maken met de oude bandrecorder van mijn vader.

En ik verslond de boeken uit de bibliotheek. Iedere woensdagmiddag haalde ik een verse stapel. Vond het heerlijk om te reizen in de verhalen die ik las. En natuurlijk schrijven in mijn eigen dagboeken.

Er waren ook een aantal liedjes in mijn jeugd waar ik helemaal in op kon gaan. Tijdens 'kinderdisco's' stond ik vaak als eerste op de dansvloer. 

 

Op mijn veertiende begon ik met een band. We waren met vier meiden en maakten Nederlandstalige liedjes. Over de wereld en over liefde. Ik was de leadzangeres en stopte al mijn passie in de liedjes en de optredens. Er is zelfs nog een vinyl van onze liedjes uitgekomen.

 

 

LIEFDE VOOR COMMUNICATIE/VERBINDING

 

In 1993 ben ik aan de Rijks Universiteit van Groningen afgestudeerd als Neerlandica/communicatiewetenschapper.

Tijdens mijn studie acteerde ik en werkte ik als redacteur en fotograaf.

 

Na mijn studie ben ik eerst alleen gaan werken als actrice. Vooral op toneel, maar ook in film- en tv-producties. Ik speelde ondermeer bij Toneelgroep Tryater. Ik haalde veel voldoening uit het verbinding voelen met het publiek en harten/gevoel te raken.

Later kwamen er trainings-acteren, trainen en coaching bij.

 

In 2010 ben ik afgestudeerd als Biodanzadocent aan de Biodanzaschool van Utrecht, Systema Rolando Toro www.biodanzaschoolutrecht.nl. Het onderwerp van mijn afstudeermonografie was ‘Being more me’.

 

 

HART EN BUIK 

 

Ik heb nu al jaren een eigen bedrijf in acteren, training en coaching. Biodanza is hier een belangrijk en steeds groter wordend onderdeel van.

Als trainingsacteur, trainer en coach kom ik in veel verschillende organisaties. Interessant om te zien is dat de essentie van wat daar aan de hand is niet veel verschilt met wat je tegenkomt bij particulieren die ik tegenkom in Biodanza. Het begint bij de mensen zelf. In contact komen/zijn met je eigen gevoel, je eigen hart en buik maakt een groot verschil. Voor zowel individuen als organisaties (die opgebouwd zijn uit individuen).

 

Sinds kort ben ik weer begonnen met zelf muziek maken. Ik leer gitaar spelen en maak liedjes. 

 

Ik voel me een zeer dankbaar mens. Dat ik, van jongs af aan, op zoveel manieren in mijn werk mijn essentie heb mogen leven.

 

 

LIEFDESMOED

 

En toen kwam daar een paar jaar geleden opeens 'Liefdesmoed' bij. Een door mijzelf gecreëerde plek/forum/ruimte om op nog een andere manier vorm te geven aan mijn essentie.

Ik zie het als een ruimte, mogelijkheid die mag groeien in haar eigen tijd. Nieuwsgierig er naar zijn is een van mijn uitgangspunten. Het voelt als een luxe positie die ik heb. Ik geneer mijn inkomen al uit het acteren, dansen, coachen/trainen, er zit dus geen druk achter. Het kan zich helemaal ontvouwen. En dat doet het ook!!

Ik verwerk Liefdesmoed in mijn coachings, in mijn biodanzaworkshops/dagen/weekenden en in mijn liedjes. En wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is: ik pas het zoveel mogelijk toe in mijn eigen leven. (ook al is dat misschien wel de meest uitdagende plek. Maar hier is veel te leren!)