SINGLE (deel 3), Contact met mijn altijd aanwezige zelf

Het is een leerzame en boeiende tijd, deze afgelopen maanden sinds ik mijzelf Single noem.
Dit is de derde Blog die ik erover schrijf.

In de eerste Blog schreef ik over de Zelfcompassie die zo belangrijk is en in de tweede Blog deelde ik over de bindingsdrang in mij die ik aan het onderzoeken ben.

 

En ik heb nu goed nieuws.
Al deze navelstaarderij lijkt ergens toe te leiden.

 

 

Echt eerlijk naar binnen kijken, voor jezelf met de billen bloot

 

Het 'geheim' wat ik heb ontdekt is dat het belangrijk is dat ik mij niet focus op 'de man' (waarom het aan hem zou kunnen liggen of dat het fijn zou zijn als hij zou veranderen).

En dat ik me ook niet focus op 'de relatie' (hoe kunnen we hier samen uitkomen, hoe kunnen we dit samen oplossen, wat kan ik doen om de relatie te helen/in stand te houden).
Maar dat ik me richt op mij. En dat met name op stukjes die ik lastig/pijnlijk vind om onder ogen te komen.
Dingen waarvan ik denk dat ze nu eindelijk wel eens klaar moeten zijn, want ik heb al zoveel gedaan.

En ik heb gemerkt dat dit echt focus en doorzettingsvermogen vraagt.
Want ik ben gewend om me in mijn leven te richten op 'samen'.

 

Maar door dit te doen heb ik in de afgelopen weken twee grote cadeaus gekregen.

 

 

Cadeau 1: Inzicht in mijn essentie

 

Het eerste cadeau kreeg ik tijdens een Biodanzales bij collega Digna. Ik deed mee als deelnemer.

De workshop ging over contact met je hart.

 

Zo tegen het einde van de workshop gebeurde er iets heel bijzonders. Ik had mijn ogen dicht en ik kreeg opeens heel scherp en helder toegang tot mijn jeugd. Ik zag het huis en de tuin waar ik ben opgegroeid voor me alsof het gisteren was. Ik zag alle details. Kleuren, voorwerpen, materialen. Ik kon rondlopen door mijn herinneringen alsof ik er was op dat moment.
En toen kwam het cadeau: Ik besefte, zoals ik het nog nooit eerder beseft had, dat waar ik ook ben in mijn leven, op welke plek, op welke leeftijd, in welke gebeurtenis dan ook, er altijd iets is in mijn dat er altijd is, er altijd is geweest en ook altijd zal zijn: Mijn diepste zelf. Mijn kern, mijn essentie. Iets dat nooit verandert. Iets wat ik ten diepste kan vertrouwen. Iets dat mij er altijd door heen zal slepen, wat er ook gebeurt. Omdat het er altijd is. Omdat het boordevol kwaliteit, talent en kracht zit. Omdat het is wie ik ten diepste ben. Omdat het de reden is dat ik hier op aarde ben.

Zo mooi om dit te ervaren!
Ik werd gevuld met een enorme blijdschap. Die ik nu nog steeds kan voelen.
Dit weten leek een antwoord op al mijn levensvragen.

 

 

Cadeau 2: Inzicht in mijn relatie-geschiedenis

 

Een week na deze vervullende ervaring besloot ik om een brief aan mijn moeder te schrijven. Niet om naar haar te sturen of om haar iets te verwijten, maar om mezelf de vrijheid te geven om alles te mogen zeggen en mijn 'kind-pijn' boven water te krijgen.


Na 3 a-4-tjes van vrij schrijven begon ik diep te huilen. Ik was alleen thuis, dus er was alle ruimte voor.

Na dit huilen schreef ik weer verder, ook over mijn vader en toen huilde ik weer een tijdje.

Daarna voelde ik een diepe, neutrale rust in mij.
Ik wist dat er tranen gehuild waren die er voor zorgen dat ik een nieuwe weg in kan slaan en blokkades uit mijn kind-tijd achter me kan laten.
Blokkades die niemands schuld zijn, maar die van generatie op generatie worden doorgegeven. (Maar die wel geheeld kunnen worden, daar geloof ik in)

 

Ik ging op de bank zitten, met mijn ogen half gesloten.
En toen begon ik helder voor me te zien dat het beeld dat ik als meisje had van mijn vader en mijn moeder vaak heeft bepaald tot welke mannen in mijn leven ik me voelde aangetrokken en tot welke juist niet.
Het was zo inzichtelijk! Ik ging weer aan tafel zitten en kwam tot een heel verhelderend schema. 
Hoe bevrijdend om dit onder ogen te zien!!

Het voelde als een groot cadeau.

 

 

Effecten

 

Deze twee ervaringen hebben er toe geleid dat ik me op dit moment veel autonomer voel.
Ik voel een nieuwe vrijheid in mijn leven.

Ik ben dolblij dat ik toegang heb tot mijn essentie, het geeft me een groot gevoel van gevuld zijn.

Ik merk als bij-effect dat ik veel meer lach, nog meer schoonheid in het leven zie en nog meer geniet van alles om me heen.
Een ander resultaat waar ik erg blij mee ben is dat ik nu anders naar mijn moeder kan kijken. Ik voelde altijd al heel veel liefde voor haar, maar nu hoeft mijn kleine-meisjes-pijn niet meer snel aangeraakt te worden als ik bij haar ben. 

En dat is zo'n opluchting!

En wat ook een leuk bij-effect is, is dat ik me nog meer bewust ben van hoe belangrijk het voor mensen (en dus ook voor mij!) is om je autenthieke zelf te leven. Je zo weinig mogelijk aan te passen om maar in de smaak te vallen of iets te redden.
Dit betekent niet dat je je a-sociaal gaat gedragen, nee dat niet, het betekent dat je vrijer, spontaner, meer ontspannen, echter en vaak ook juist veel leuker, liever en prettiger wordt.

 

En mannen?

Die blijven interessant en aantrekkelijk! Maar ik heb nu het gevoel dat ik op dit gebied een nieuwe start in mijn leven kan maken.
Yoeghee!!

 

 

Dansdag Biodanza aanstaande zondag 18 oktober in Amsterdam

 

En weet je wat nou zo leuk en 'toevallig' is?
Aanstaande zondag organiseer ik een Biodanzadag waarin alles wat ik hierboven beschrijf centraal staat!
Dus mocht je hier geïnteresseerd in zijn, en je gedachten gevoelens hierover in de praktijk en in beweging willen brengen: ik nodig je van harte uit om mee te doen! Er is nog plek voor meer deelnemers.

Je kunt je aanmelden door mij te mailen. (lyanvandermeulen@gmail.com)
Als je vooraf vragen hebt kunnen we even bellen, vermeld dit dan in je mail.

 

Deelname aan de dag kost 45 euro.Tijden: 11:00 tot 17:30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf half 11. Reactie schrijven

Commentaren: 0