Mijn vader

Afgelopen dinsdag heeft mijn vader te horen gekregen dat hij longkanker heeft, met uitzaaiingen in botten, bijnier en lymfklieren. Mijn zus en mijn moeder en ik waren bij het gesprek. We hadden dit geen van allen verwacht. In ieder geval niet dat de kanker al op zoveel plekken in zijn lichaam zou zitten.

Op het moment dat ik het hoorde en ook later, toen we door het ziekenhuis liepen, ik duwde mijn vader in de rolstoel, zag ik onszelf van boven af en dacht: 'Zo is dat dus als je zoiets te horen krijgt. Zo ziet dat er dus uit.'

Ik weet mijn hele leven al dat er een moment gaat komen dat mijn ouders dood gaan en nu is dat dus waarschijnlijk bijna aangebroken. In ieder geval voor mijn vader, hij lijkt niet heel lang meer te hebben.

 

Hoe voelt dit?

Ik kan nu niet zeggen dat het slecht met me gaat. 
Zo nu en dan huil ik, dan voel ik me verdrietig en de rest van de tijd (het grootste gedeelte) voel ik me helder en rustig.

Toen ik dinsdag met mijn zus naar Friesland reed voor het gesprek in het ziekenhuis ging ik bidden en sprak uit dat ik alles wat er is, wat er gaat komen, omarm. Het geeft me veel rust en kracht om dit steeds opnieuw weer te doen. Ik voel een oneindig groot veld van Liefde dat ons omringt, dat er altijd is geweest en altijd zal zijn en ik voel me zo dankbaar dat ik hier contact mee heb. Het klinkt misschien wel gek, maar ik voel een groot vertrouwen dat we met ons allen hier door gaan komen, wat er ook gebeurt, inclusief mijn vader. En dat is heel fijn om te voelen.

En daarom huil ik als ik huil, lach ik als ik lach (dat doe ik de afgelopen dagen ook regelmatig) en leef ik van moment naar moment. Het lukt me bijvoorbeeld ook prima om te werken en me op dat moment helemaal te focussen op, in dit geval de coachingsklant, en morgen geef ik een dansdag in Amsterdam. Over Liefde.

De afgelopen dagen heb ik heel erg genoten van het samenzijn met mijn vader, mijn moeder, mijn broer en mijn zus. En van de kinderen in mijn leven. En van mijn ex. En van mijn vrienden en alle liefdevole blijken van meeleven.

Het voelt zo waardevol om tijd met elkaar door te brengen. Onze tijd hier op aarde is zo prachtig, wat er ook gebeurt. Er is zoveel liefde!

Op de startpagina van deze website heb ik geschreven dat je altijd kunt kiezen om het pad van angst of het pad van liefde te lopen. Ik voel de afgelopen dagen dat het belangrijk is dat ik hier een heldere keuze in maak. Ik zie dat het pad van angst bestaat uit het me verzetten tegen deze situatie en heel erg bang zijn voor de toekomst, spijt hebben van wat er in het verleden is gebeurd en ook het bang zijn voor mijn gevoelens van verdriet.

Ik spreek een paar keer dag de intentie uit om het pad van Liefde te bewandelen. 
Ik zei gisteren tegen mijn vader: 'Ik wist dat ik heel veel van je hou. Maar dat ik zoveel van je hou, dat wist ik niet.'

Hij houd ook heel veel van mij.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Jenni Johnston (vrijdag, 03 februari 2017 18:05)


  Hello Dear, are you really visiting this website on a regular basis, if so after that you will definitely obtain nice know-how.

 • #2

  Bethany Coombs (zaterdag, 04 februari 2017 13:17)


  I blog often and I genuinely appreciate your content. This great article has really peaked my interest. I'm going to book mark your website and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your RSS feed too.

 • #3

  Dia Claro (zaterdag, 04 februari 2017 22:53)


  I know this website presents quality depending content and other material, is there any other web page which offers such things in quality?

 • #4

  Cheryl Hatchell (zondag, 05 februari 2017 05:28)


  Hi my family member! I want to say that this article is awesome, great written and include approximately all important infos. I would like to look extra posts like this .

 • #5

  Kelvin Phong (dinsdag, 07 februari 2017 08:23)


  It's genuinely very complex in this active life to listen news on Television, thus I just use internet for that purpose, and get the hottest information.

 • #6

  Loyd Timm (woensdag, 08 februari 2017 09:51)


  I'm really enjoying the design and layout of your site. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Superb work!

 • #7

  Katie Zipp (woensdag, 08 februari 2017 15:10)


  I am curious to find out what blog platform you are working with? I'm having some small security problems with my latest site and I'd like to find something more safeguarded. Do you have any solutions?

 • #8

  Jada Alejo (woensdag, 08 februari 2017 21:24)


  Hello there, I found your web site by way of Google at the same time as looking for a related matter, your web site got here up, it seems to be good. I've bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, simply changed into aware of your weblog thru Google, and found that it is really informative. I am going to watch out for brussels. I'll appreciate in the event you continue this in future. Lots of people can be benefited from your writing. Cheers!

 • #9

  Heide Chestnut (donderdag, 09 februari 2017 04:43)


  Greetings from Ohio! I'm bored to tears at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I love the info you present here and can't wait to take a look when I get home. I'm amazed at how quick your blog loaded on my phone .. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, amazing site!

 • #10

  Flo Griffie (donderdag, 09 februari 2017 12:59)


  I used to be recommended this website by means of my cousin. I'm no longer positive whether or not this publish is written by him as no one else know such exact about my trouble. You are amazing! Thanks!

 • #11

  Dia Mohn (donderdag, 09 februari 2017 19:10)


  This is really fascinating, You are a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to in quest of more of your fantastic post. Also, I've shared your site in my social networks